Centrul medical PHILOS

locatie :

Laboratorul clinic


Laboratorul Philos efectueaza in regim ambulator o gama larga de analize medicale, la standarde inalte de calitate, cu ajutorul unui colectiv valoros de specialisti cu experienta si profesionalism dovedite, care cunosc si aplica cele mai noi metode de testare si utilizeaza echipamente de analiza performante.

Pentru noi conteaza ca fiecare dintre dumneavoastra care apelati la serviciile laboratorului de analize medicale sa beneficiati in timpul cel mai scurt posibil de rezultate corecte, reproductibile, care sa va ajute in mentinerea sau refacerea sanatatii.

Atitudinea politicoasa, incurajatoare, din partea intregului personal cu care veniti in contact, sfaturile competente ale specialistilor care sunt la dispozitia dumneavoastra atat inainte cat si dupa efectuarea analizelor, speram sa contribuie la crearea unei atmosfere de incredere in calitatea serviciilor noastre si la pastrarea renumelui laboratorului.

Laboratorul PHILOS efectueaza o serie de analize medicale care au ca finalitate detectarea majoritatii dereglarilor starii de sanatate a pacientilor. Realizam o gama larga de analize medicale cu aparate total computerizate mult superioare metodelor traditionale de pipetare, citire colorimetrica etc.

lab #1

Rezultatele se elibereaza in aceeasi zi, iar urgentele intr-un timp mult mai scurt, exceptie facand analizele speciale care se lucreaza in anumite zile ale saptamanii. Analizele pot fi facute gratuit pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie / specialist - in limita fondurilor alocate de CAS.

Laboratorul de Analize Medicale PHILOS acopera intreaga gama de analize din portofoliu prin departamentele de biochimie, hematologie, imunologie, microbiologie, citologie.

In cadrul laboratorului se efectueaza atat determinari de rutina, cat si analize speciale precum markerii endocrini, markeri tumorali, markeri infectiosi, markerii bolilor autoimune, alergeni.

Pentru efectuarea analizelor medicale de laborator, PHILOS este dotat cu echipamente moderne, de ultima generatie, care permit rezultate rapide si sigure.

lab #2

Departamentul de Hematologie dispune de analizoare automate SYSMEX XS 1000 i si XT 1800 i (producator SYSMEX) pentru efectuarea hemogramei si a numaratorii de reticulocite , microscoape MICROS pentru examinarea preparatelor proaspete si/sau colorate, centrifuga SCANGEL (BIORAD) si carduri ABO/Rh pentru determinarea cat mai precisa a grupelor de sange si Rh-ului.

Pentru efectuarea testelor de hemostaza, laboratorul Philos este dotat cu: coagulometre ACL 300 si ACL 7000 (producator Instrumentation Laboratory), centrifuga HETTICH.

Departamentul de Biochimie dispune de: Analizoare HITACHI 902 si COBAS INTEGRA 400 plus (producator ROCHE) pentru determinari biochimice si turbidimetrice pentru plasma, ser, urina,LCR . Analizor GENIO (producator INTERLAB) pentru electroforeza de proteine, lipoproteine si hemoglobina alcalina. Pentru determinari biochimice ale urinii laboratorul Philos este dotat cu analizorul URITECK 720 Plus (producator TECO DIAGNOSTICS).

lab #3

Departamentul Imunodozaje foloseste echipamente automate precum: analizor automat imunofluorescenta mini VIDAS (producator BIOMERIEUX), analizor automat ELISA TECAN SUNRISE (producator TECAN ), pentru determinari de markeri endocrini, tumorali, infectiosi, parazitari, ososi.

Departamentul Bacteriologie-Parazitologie este dotat cu Sistem automat mini API (producator BIOMERIEUX) pentru identificarea /antibiograma microbilor din culturile produselor biologice ; hota cu flux laminar vertical HPV 600; autoclav pentru sterilizare umeda STAB C 17-v, microscoape MICROS pentru examinarea preparatelor proaspete si/sau colorate.

Departamentul de Citologie efectueaza frotiul cervico-vaginal in mod conventional cu coloratie Babes-Papanicolau si sistem de raportare al rezultatelor Bethesda 2001.

lab #4